Zapečený králík s bramborem, smetanou a nivou

27.09.2024

luucca   toprecepty.cz

Připravte si (4 porce):

  • králičí maso 
  • 1/2 kg brambor
  • 5 cibulí
  • 250 ml smetany - 30%
  • 1 niva
  • 4 plátky slaniny
  • máslo na vymazání pekáče
  • sůl
  • pepř
  • mletá paprika
  • česnek
  • jarní cibulka
  • kapie

Postup přípravy:

  1. Králíka naporcujeme, omyjeme a očistíme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na kostičky.
  2. Pekáč vymažeme máslem a navrstvíme brambory, které osolíme. Poté vrstvu cibule a na cibuli klademe králíka. Vše ještě jednou osolíme a opepříme a posypeme mletou paprikou.
  3.  Na králíka nasypeme slaninu na kostičky a zalijeme smetanou. Pekáč zakryjeme pekáčem nebo alobalem a pozvolna pečeme asi hodinu při 180 stupních.
  4. Poté vrchní plech odložíme stranou a králíka posypeme strouhanou nivou a dáme krátce zapéct do trouby. Po upečení posypeme jarní cibulkou a kapií na kostičky. 

Dobrou chuť :) 

Zoufáte kde vzít králičí maso? Tak už nehledejte. Kupte domácího ušáka u nás