Pečené kuře na pomerančích, medu a chilli

25.09.2024

Šťavnaté kuřátko na sladkých pomerančích podle Kristíny Korecové. 

Připravte si:

  • kuřátko (ideálně od Tomáše Hlavína z Rodového statku u Hlavínů :-))
  • med
  • chilli
  • sůl
  • řepkový olej
  • pomeranče (ideálně z Výdejny chutí :-))
  • mix salátů (ideálně od Drábů ze Zahrady Vranov :-))
  • ředkvičky (ideálně od Drábů ze Zahrady Vranov :-))
  • čerstvý fenykl (ideálně od Drábů ze Zahrady Vranov :-))
  • olivový olej
  • rýže nebo brambory jako příloha

Upéct můžeme celé kuře nebo jen stehna a křídla. Připravíme si marinádu z oleje vhodného na tepelnou úpravu (například řepkového), medu, chilli a soli. Marinádou natřeme kuře a položíme do zapékací nádoby vystlané pomeranči (na stehna a křídla vystačí 1 pomeranč), podlijeme vodou a pečeme asi 1 hodinu na 200 stupňů dohněda. Jako přílohu můžeme dát salát s pomerančem, ředkvičkami a čerstvým fenyklem + olivový olej. Výborně k tomu chutná i rýže zalitá sladkým výpekem :-)

Naše kuře přímo od nás ze statku je krásně masité, vyzrálé maso, odchované tradičním způsobem