pečené kuře na kořenové zelenině s octem

26.09.2024

ne/tradičně pečené kuře z rodového statku Hlavínovi

Připravte si (4 porce):

  • kuřecí maso
  • máslo 20g
  • česnek
  • směs zeleniny 800g (na kostičky: mrkev, celer, petržel)
  • sušené chilli (špetka)
  • rajčatový protlak 80g
  • červený vinný ocet 200 ml
  • bobkový list 3 až 4 ks
  • sůl, pepř
  • hladkolistá petržel

Postup přípravy:

kuřecí maso osolte a opepřete ze všech stran a na másle opečte v hlubokém kastrolu, také ze všech stran

Takto připravené maso vyndejte a dejte stranou. Ve výpeku z masa nechte zpěnit nasekanou cibuli a česnek, přidejte posléze kořenovou zeleninu a společně opékejte dozlatova.

Na závěr vmíchejte rajčatový protlak a špetku chilli a nechte probublat. Maso vraťte k zelenině, zalijte octem, dolijte vodou tak, aby vše bylo ponořené. Osolte, přidejte bobkový list a dejte péct přikryté pokličkou do trouby předehřátou na 200°C na cca 40 min.

Potom odklopte pokličku a dopečte dozlatova asi dalších 20 min. Servírujte například s širokými těstovinami posypané nasekanou petrželkou.

dobrou chuť :). 

Naše kuře přímo od nás ze statku je krásně masité, vyzrálé maso, odchované tradičním způsobem