Křepelky na chilli jablkách

25.09.2024

Inspirace (nejen) na nedělní oběd podle Kristíny Korecové.

Připravte si:

  • 2 křepelky
  • hladká mouka
  • 3 jablka
  • lžíce másla
  • javorový sirup
  • citrónová šťáva
  • marmeláda (libovolná z lednice :-))

  • marmeláda (libovolná z lednice :-))
  • cca 100 ml smetany na vaření
  • brambory
  • kurkuma
  • mleté chilli
  • sůl
  • bylinky (např. bršlice, kopřiva, pampeliška...)

Křepelky (2 ks) umyjeme, osušíme, opepříme a lehce poprášíme moukou (použila jsem hladkou celozrnnou špaldovou). Prudce opečeme ze všech stran na pánvi (na řepkovém či jiném oleji), vyjmeme a osolíme. Na výpeku si opečeme 3 nakrájená jablíčka do zlatava, přidáme máslo, lžíci javorového sirupu, trochu soli, citrónové šťávy a lžíci marmelády, kterou máte otevřenou v lednici (já měla šípkovou). Přidáme mleté chilli a asi 100 ml smetany na vaření. Chvíli ještě restujeme. Poté do máslem vymazané pečící nádoby vložíme jablka a na ně položíme křepelky. Pečeme při 170-180 stupních asi hodinku, pravidelně otáčíme. Pro křupavější kůrčičku můžete na závěr zapnout horkovzduch na 3 - 5 minut. Zatímco se pečou křepelky, brambory uvařite v kurkumě a v soli doměkka. Sceďte, přidejte olivový olej a zbytek smetany a nakrájené divoké bylinky, které najdete v zahradě. Přidala jsem bršlici, kopřivy a listy pampelišky.

Ať Vám chutná minimálně tak jako nám! 😍

Nevíte kde sehnat křepelčí maso? tak koukněte do našeho e-shopu