Králík na česneku s rozmarýnem

26.09.2024

tradičně pečený králík podle rodinného receptu Hlavínovi

Připravte si (4 porce):

  • 1 očištěný a naporcovaný domácí králík

  • 4 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 4 stroužky česneku (nasekané)
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř dle chuti
Postup přípravy je jednoduchý a určitě ho zvládne každý kuchař/ka. Aby maso bylo měkké, nespěchejte se samotným pečením. Pěkně vše pomalu. Samotná příprava zabere cca 20 min a pečení pak kolem 4 h.


  1. Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej na středním plameni.

  2. Kousky králíka ochutíme solí a pepřem.

  3. Kousky králíka opečeme na pánvi, Dokud nezezlátnou ze všech stran.

  4. Přendáme králíka do pomalého hrnce.

  5. Na kousky králíka posypeme nasekaný česnek a navrch položíme snítky rozmarýnu.

  6. Pomalý hrnec přikryjeme a pečeme pomaličku na mírném ohni 4 hodiny nebo dokud králík nezměkne.

  7. Před podáváním vyjměme snítky rozmarýnu.


Poddávat můžeme s přílohou dle chuti. Tento jednoduchý recept naše rodina miluje a pokaždé si říkáme, že je fajn mít i jiné maso než je rutina. 

Dobrou chuť :) 

Zoufáte kde vzít králičí maso? Tak už nehledejte. Kupte domácího ušáka u nás